lunes, 10 de junio de 2013

SEARCHING FOR SUGAR MAN
Un dels personatges de Searching for sugar man diu en un moment determinat del magnífic documental que comente: "Detroit està molt necessitada de bones notícies".
Doncs no vull contar-te València. I Espanya. A Detroit, el liberalisme econòmic (compatible amb un creixent autoritarisme polític i la violació dels drets individuals i de la privacitat de les comunicacions) acabà amb la indústria de l'automòvil i a València, la combinació d' importacions xineses masives i de monocoltiu de la rajola, no ha deixat estaca en paret.
Searching for sugar man (títol que fa referència al dealer o traficant de drogues) és com un conte de fades modern, pero no a la manera estúpida de Pretty woman, sinó mostrant un cas real i, el que importa molt més, un mecanisme plausible de la realitat que no sempre dóna grans recompenses immediatament (ni encara que les merites), però que, a canvi, opera miracles autèntics.
A banda de denunciar l'opresió capitalista no és innecesari recordar que al món hi ha persones generoses, que no fan de les ferides narcisistes el centre de la seua vida i que a totes bandes i sempre, com diu una vella (i necessària) oració "el món està plé d'heroïsme".

No hay comentarios:

Publicar un comentario