miércoles, 17 de julio de 2013

RAJOY FA LA DESPESA

RAJOY ES PAGÀ UN CAFÈ
No és cert que el President del Govern, Mariano Rajoy vaja pel món amb la despesa pagada. Segons ens ha confirmat Marujín Sánchez, cambrera del bar, suvencionat, del Congrès dels Diputats, el 5 de maig de 2009, el president es pagà un tallat i un croissant (que a Madrid li diuen curasán) de la seua butxaca, amb moneda de curs legal, clar indicatiu de la voluntat del líder del PP de transitar pel camí de la transparència comptable i l' honestedat administrativa.
Com que a la cafeteria no tenien croissants, el President es demanà un bollycao i li va eixir un cromo de Casillas: la honradez, siempre recompensada en España.

                              Marujín Sánchez, una cambrera com cal

martes, 16 de julio de 2013

Les memòries de Servideo

MEMÒRIES DE SERVIDEO

Servideo Garcia va ser un jove combatent de l' Exèrcit de la República Espanyola que passà l'habitual calvari de la desfeta, l'exili i l'internament als camps de concentració francesos de Argeles-sur-mer, els Alps i el Nord de França, on va ser fet pressoner pels invasors alemanys i conduït als camps d'extermini de Mauthausen i Gusen
Les memòries de Servideo han caigut a les meues mans gràcies al set nét Mario.
Després d'escriure un article sobre el tema a Levante-EMV (García en Mauthausen), crec que encara puc prestar algun servei a la memòria de les víctimes del nazisme i a l' honor de les seues famílies.
Servideo era un home molt minuciós que explica al detall la vida als camps de l'horror i les mil maneres en què els interns podien ser eliminats de les formes més cruels i arbitràries. L'oficial republicà -Servideo era tinent - fa el seu propi càlcul de víctimes a Mauthausen per nacionalitats. El còmput global és de 147. 724 morts.
El més interessant, però, és la relació de persones que moriren a prop d'ell, en la seua companyia de treball o en unitats molt pròximes. Entre els morts, hi ha dos valencians:

-Victoniano Medel Duarte, nascut el 6 de març de 1881 i mort a Gusen el 23 d' abril de 1941
-Felipe Carbonell Figueroa, nascut a Rojales, Vega baixa, el 3 de setembre de 1911 i mort a Gusen el 6 de gener de 1942.

El que faig públic per a coneixement de les famílies i amics dels difunts i de les moltes persones interessades en el tema.

Un altre dia publicaré la relació d'espanyols morts en idèntiques circumstàncies i ressenyats per Servideo Garcia.
                                            Mauthausen: persones tractades com ramat